Page 1 of 2

[OPEN] desktop environment not working

Posted: Fri Mar 15, 2019 2:35 pm
by SaltyBoy
I delete windows form my pc and installed arch linux ( i didnt know about arcolinux yet, otherwise i would have installed it) and after following all the steps from the youtube channel ( exeprt for the fact that i didnt install intels graphic driver nor yaurt) and i installed xfce and kde plasma. When the login screen appears i can easily swap between xfce and kde plasma and the laptop looks smooth ( hp pavilion 15 , corei7 16 gb ram), but when i try to log in as a user or as a root the pc freezes with a white line on the left corner.In the video 766 on youtube it shows what the solution might be , but the problem is that i cannot even go on the tyy. I have tryed swapping de and user to root, but when i press the keys shown on the video, my login screen freezes and i cannot move the mouse anymore. Does anyone have an idea on how to fix this issue? :D

Re: [OPEN] desktop environment not working

Posted: Fri Mar 15, 2019 6:56 pm
by erikdubois
Can you give people more info?

https://arcolinux.com/category/arcolinux/help/

can you give us an inxi -b?

There are currently issues with certain Nvidia cards.

We do not see what you see.

I now understand you see a login display manager - which one lightdm, gdm, sddm, ...

We need to get the complete picture to be able to help.

Re: [OPEN] desktop environment not working

Posted: Sun Mar 17, 2019 11:58 am
by SaltyBoy
I wish i could give you an inxi b and show you the screen record, but i have never seen my desktop environement. I cant even go to the tyy, at this point i am afraid i have installed a broken system. Is there a way to replace it with arcolinux? ( i have lightdm)

Re: [OPEN] desktop environment not working

Posted: Sun Mar 17, 2019 1:52 pm
by darknetmatrix
imo the best thing to do is a completly new install with arcolinux or the arcolinuxB of your choise.

Re: [OPEN] desktop environment not working

Posted: Sun Mar 17, 2019 4:09 pm
by SaltyBoy
I swear i really want to install but i dont know how to do it. I have another pc with rufus and i can put arcolinux in a usb , but do i just have to stick it in and delete all the previous partitions and recreate them wirh arcolinux to solve the problem? :)

Re: [OPEN] desktop environment not working

Posted: Sun Mar 17, 2019 5:11 pm
by darknetmatrix
Just follow the installer and let calamares do the job, you can always create your partitions with gparted in the live-cd environment

Re: [OPEN] desktop environment not working

Posted: Mon Mar 18, 2019 7:02 pm
by SaltyBoy
So I downloaded the arcolinuxb iso and installed it on a usb but when i boot from the usb it shows me this image and i cant do anything

Re: [OPEN] desktop environment not working

Posted: Mon Mar 18, 2019 11:05 pm
by airbutre
There must be something wrong in your workflow.
Maybe you get some hints after watching those install-clips from Erik:




He's installing under VirtualBox, but it's more or less the same procedure if you are installing on a harddisk.

cu
airbutre

Re: [OPEN] desktop environment not working

Posted: Tue Mar 19, 2019 5:01 pm
by SaltyBoy
So i reinstalled arch linux again and when i finish the installation (youtube video 24) and i reboot, this pops up

Re: [OPEN] desktop environment not working

Posted: Tue Mar 19, 2019 6:32 pm
by airbutre
I cannot follow your explanations, sorry my friend.

What is youtube video 24?
Is it really ARCH-Linux or ARCO-Linux, you want to install? If it's ARCH, i am out.

cu
airbutre