ArcoLinux -D -B 19.5 iso's have been released

[SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 2136
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by erikdubois » Sat Jun 15, 2019 3:59 pm

some installation or setting must interfere with geany
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.

userx-bw
Crewman
Posts: 28
Joined: Thu May 16, 2019 2:51 am
United States of America
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by userx-bw » Sat Jun 15, 2019 8:22 pm

erikdubois wrote:
Sat Jun 15, 2019 3:59 pm
some installation or setting must interfere with geany
something after some system update because it worked perfectly up until when I said. Is there a way to look back on what got updated in my system? running geany -vv in the cli does not give output when switching tabs to try and see what mechanism it is using to change directories within geany.

It has to be something in conjunction with this distro because this issue is not on slackware, and on archoLinux it worked up until some update today(from what I noticed when it stopped working, because it worked yesterday)

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 2136
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by erikdubois » Sat Jun 15, 2019 10:28 pm

or with zsh... stay in bash and see
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.

userx-bw
Crewman
Posts: 28
Joined: Thu May 16, 2019 2:51 am
United States of America
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by userx-bw » Sat Jun 15, 2019 11:54 pm

erikdubois wrote:
Sat Jun 15, 2019 10:28 pm
or with zsh... stay in bash and see
I got 3 users only one is assigned zsh, it does not work anymore in any of them, bash or in the user with zsh, if I switch the term in geany to use zsh it works, but I see no real benefit to that because it (zsh) actually limits the terminal. it has to be something that is causing it to print the path then the cd afterwords that geany is using to call this method, which I know knowing about how it does that. and it might even be external from geany because geany works up to a point in the system updating files, I just do not know how to pin point it.

I installed VirtualBox and arcoLinux but it is not connecting to the internet with a bridge connection , the connection in the client just sits and spins never fully connecting, so I bailed out of that idea, and I am getting tired of re-installing, and setting up 3 different users, or even one again and again. to see when it is working then it stops working. then trying to figure out what packages might be causing it.

I take it you are not seeing this issue on your system, so what one are you using?

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 2136
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by erikdubois » Sun Jun 16, 2019 7:22 am

I am working and testing on ArcoLinux iso.

I have used on rolling pc's, on clean pc of 19.06.1 and on the very latest pc 19.7.2

Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.

userx-bw
Crewman
Posts: 28
Joined: Thu May 16, 2019 2:51 am
United States of America
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by userx-bw » Sun Jun 16, 2019 9:29 pm

erikdubois wrote:
Sun Jun 16, 2019 7:22 am
I am working and testing on ArcoLinux iso.

I have used on rolling pc's, on clean pc of 19.06.1 and on the very latest pc 19.7.2

and it is working so as much as I rather not, but if it gets it to work I suppose I will reinstall on a fresh partition and redo everything again... to get the latest 19.7.2 archlinuc iso, or is that for something else and 19.06.1 is the latest, which that is a redundant question due to all I need to do is go look on sourceforge. I suppose I'll give that a try and cross my fingers.

thanks I'll get back to you on this after I get situated again. let me go check what I have installed first. getting my versions confused.

back, on slackware I had to check my iso, I got arcolinux-v19.06.1.iso installed my geany does not work. :( the only 3rd party apps I got installed are
puddle tag.
handbrake
popcorntime
mpv
prboom-plus
exiftools
mutagen
e16
Eterm
and I think that is it. that might be interfering with my system because everything else is stock and updated via the system updates. and mine does not work, why? that is the question. but I do not see where any of these use BASH to cause it to screw up path changing calls inside of geany.

--------------_MOD------------

I reinstall the system again, arcolinux-v19.06.1.iso then put geany on hold because it works before I do any updates to the system.

Code: Select all

# Pacman won't upgrade packages listed in IgnorePkg and members of IgnoreGroup
#IgnorePkg   =
IgnorePkg   = geany
IgnorePkg   = arcolinux-geany-git
#IgnoreGroup =

#NoUpgrade   =
#NoExtract   =

userx-bw
Crewman
Posts: 28
Joined: Thu May 16, 2019 2:51 am
United States of America
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by userx-bw » Mon Jun 17, 2019 1:48 pm

erikdubois wrote:
Sun Jun 16, 2019 7:22 am
I am working and testing on ArcoLinux iso.

I have used on rolling pc's, on clean pc of 19.06.1 and on the very latest pc 19.7.2

Okay now I have to ask you did you update the system after you installed it to test it?
Because after post install it is back to not working again..... this is getting frustrating..

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 2136
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by erikdubois » Mon Jun 17, 2019 3:44 pm

I always update all the time.

Installed it?

What is it?

Geany is installed and config from skel is in ~/.config/geany
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.

userx-bw
Crewman
Posts: 28
Joined: Thu May 16, 2019 2:51 am
United States of America
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by userx-bw » Tue Jun 18, 2019 12:44 am

erikdubois wrote:
Mon Jun 17, 2019 3:44 pm
I always update all the time.

Installed it?

What is it?

Geany is installed and config from skel is in ~/.config/geany
I hate to break it to you, but it is the same one that geany puts in the home dir. $USER/.config/geany/geany.conf

Code: Select all

ignore_menu_bar_accel=false
follow_path=true
run_in_vte=false
I was just checking to eliminate the possibility. I don't get it. It works until I do updates, then for whatever reason it stops working.

let me fly over to your place and bring my laptop and show you.. j/k .. I am not that rich. :D

User avatar
erikdubois
Captain
Posts: 2136
Joined: Tue Nov 07, 2017 3:45 pm
Location: Belgium
Contact:
Belgium
Re: [SOLVED] geany no longer correctly working in arco ver 19.06.1 installation

Post by erikdubois » Tue Jun 18, 2019 6:24 am

let it go

it is annoying but not crtical :oops:
Learn, have fun and enjoy.
But first use the power of the Arch Wiki
use the tutorials on https://www.youtube.com/erikdubois
then use the power of google
then use the power of our moderators.


Post Reply

Return to “Xfce-4”